fbpx
nappali világítás

Nappali világítás ötletek

Bátran kijelenthetjük, hogy a világítás a belsőépítészet egyik legfontosabb részét képezi. Ez különösen igaz a nappali szoba világítására, hiszen ez az a helyiség, ahol a család, a barátok és a vendégek élvezhetik a pihenést.

A nappali világításának képesnek kell lennie arra, hogy elegendő láthatóságot biztosítson a térben, valamint esztétikailag is javítsa a nappali általános megjelenését és érzését.

Cikkünkben továbbá olyan nappali  világítás ötletekről és mennyezet világítási megoldásokról is olvashat, amely biztosan inspiráló hatással lehet olvasóinkra.

Milyen  a megfelelő világítás?

A megfelelő világítás nem kizárólag az egész szoba hangulatát határozhatja meg, de a kedélyállapotunkra is jó hatással lehet. A nem megfelelő, (túl világos) szoba világítás stresszes közérzetet, valamint a szemünknek is fájdalmat okozhat.

A csillárok már több évszázada is a világítás központi, mindig is a gazdagság és a pompa szimbólumaként funkcionáltak. Ezek a ragyogó művészi lámpatestek remek módja annak, hogy eleganciát, szépséget és kifinomultságot kölcsönözzön a nappali világításának.

Nappali világítás ötletek, amiket érdemes megfogadni

 

  1. Először is a méret. Vásárlás előtt azonban mindenképpen győződjünk meg arról, hogy a nappali mennyezete elég magas-e, illetve hogy a csillár megfelelő méretű-e a szobához. Amennyiben túl kisméretű világítótestet választunk, nem fogjuk elérni a kellő hatást.
  2.  Másodszor, mindenképpen meg kell gondolnunk, hova is kerüljenek a csillárok. Figyeljünk rá, hogy ne tegyük túl közel a falhoz a világítótestet. Funkcionáli szempontból a fényforrások közelében lévő falak elpazarolják a világítási potenciáljuk nagy részét. Minél távolabb van egy fényforrás, annál szélesebb, és nagyobb a megvilágított terület. Továbbá, próbáljuk meg távol tartani a magas könyvespolcokat vagy szekrényeket is a csillároktól.
  3. Végül pedig fontos megemlíteni, hogy megfelelő magasságban legyenek felfüggesztve a fényforrás. Érdemes legalább 2 méter távolságot tartani.a járófelület és a világítótest között

 

Íme néhány inspiráló kép, hogyan is emelheti új magasságokba egy csillár a nappali világítását.

 

nappali világítás csillár

1.

A legtöbb esetben a kristály csillár egy óriási nappali mennyezetének közepén mutat a legszebben. Ez lehetővé teszi a helyiség jobb és esztétikusabb megvilágítását, segít a helyiség terének fénnyel való kitöltését.

francia csillár

2.

Ez a gyönyörű antik, francia stílusú csillár tökéletesen kiegészíti a gyönyörű enteriört a bronz színvilágával

luxury-craftsman-living-room-with-view-of-canal-and-large-crystal-chandelier

3.

Az üveg csepp kristályokkal még csillogósabb hatást érhetünk el. A kristályokon megcsillanó fény, nagyban növelheti a nappali élményét, különösen éjszaka.

alacsony belmagasságú csillár

4.

A csillárok az alacsony belmagasságú terekben is használhatók. Nem kell aggódnia, hogy a csillárok bárkit is fejbe ütnek, ha közvetlenül a dohányzóasztal fölött helyezkedik el.

nappali világítás megoldások

5.

A kortárs nappali szoba tervezésnek köszönhetően még több modern csillár is szerepet kap  ezen helyiségekben. A képen látható  minimalista, modern kristály lámpa, remekül kiegészíti a nappali helyiség korszerű designját.

Amennyiben érdeklik az egyedi kristálycsillárok vegye fel velünk a kapcsolatot!

A CRYST modern kristálycsillárok személyre szabottan készülnek, egyedi igények alapján. Ön megálmodja, mi pedig elkészítjük.

Oszd meg a cikket, ha tetszett!